Oplevelses-klumme.  

Hotel Harmonien
Haderslev.
D. 27/10 2019, kl. 15.00

Haderslev Forsøgsscene "Haderslev Revyen 2019".

Der var en forventningsfuld atmosfære i Harmoniens flotte teatersal, forud for Haderslev Revyens sidste af i alt fire forestillinger, d. 24. 25. 26. og skønsmæssig vurderet var vi nok ca. 350 tilskuere til denne sidste forestilling 27./10, kl. 15.00, som vi ved et kik ud over publikum, må fastslå at dette tidspunkt er godt for os pensionister.  

Vi sidder i de fine nye teaterstole og ser op mod en mørk scene, men med et markant lysende Haderslev silluet øverst. Vi aner det det fire personers revy orkester under ledelse af kapelmester Cindy Martin til højre på scenen, med nodelysene tændt, og som slår den fejende åbnings nummer tone an,  samtidig med at projektør lyset blændes op for damerne i flotte blå kjole og mændene i flot dres, der danser syngende ind i åbnings nummeret, som underbygger stemningen.  

Den første Haderslev Revy gennem mange år er i gang. (Der har tidligere været spillet revy i Haderslev bl.a. sidst i 1940 erne, ligesom "Ældre Cabaretten" i mange år holdt revy traditionen i hævt, men nu har måttet give op).  Og efter åbnings nummeret fulgte så 10 forskelligartede numre, hvoraf mange var på synnejysk akcent, en gestus overfor de mange sønderjyske tilskuere, og som revyen nok bør holde fast i, ved de forhåbentlig kommende mange års Haderslev Revyer.  

Junglebogen - Musical 2019

Oplevelses-klumme.

Forsøgsscenen, Haderslev. Kulturhuset Harmonien. D. 6/4 2019, kl. 13.00. ”Musical 2019 – Jungle bogen”.

En helt fyldt teatersal, et sandt mylder af glade forventningsfulde mennesker og hvor især barneansigterne lyste af spænding.

En mørk og åben scene, og et 10 mands orkester, der på behørig vis stemmer deres instrumenter, og derved forøger ”før-forestillings-atmosfæren”.

Billet købet var perfekt og udramatisk, og de u-nummererede pladser blev hurtigt fyldt op efter ”først til mølle” princippet, et godt princip.. Kl. 13.00 en velkomst og orientering om musicalen, fra scenen og ønske om en god forestillings oplevelse. Tak for den kendetegnende amatør teater gestus.

”Teaterfacetter”.  Fem enaktere.

Oplevelses-klumme.

Teaterhuset, Haderslev.  Haderslev forsøgsscene. D. 9/2 2019. kl. 15.00. ”Teaterfacetter”.  Fem enaktere. Instruktør Kristian Hald.

En publikums velkomst i det fleksible teaterrum, der ved disse forestillinger, havde publikum placeret på stole rækker gennem hele rummets gulvniveau, og med enkelte runde borde placeret på strategisk og vigtige steder, med henblik på henstilling af forskellige nydelses midler, og foran den enkle scene, kun udstyret med de ganske få men nødvendige rekvisitter,  var fulgt af fornuftige henstillinger om stop af evt. generende mobil telefon opkald, og undladelse af fotografering under forestillingen.

Og så var virr klar til at følge de enkelte en-aktere, og deres vidt forskellige problemstillinger, vel nok med den forståelige skepsis i vore forestillings evner, overfor sådant eksperimental teater.  En skepsis, som blev forandret til en udfordrende og ærlige genkendelse af vore hverdages selverkendelses problematikker i: