Junglebogen - Musical 2019

Oplevelses-klumme.

Forsøgsscenen, Haderslev. Kulturhuset Harmonien. D. 6/4 2019, kl. 13.00. ”Musical 2019 – Jungle bogen”.

En helt fyldt teatersal, et sandt mylder af glade forventningsfulde mennesker og hvor især barneansigterne lyste af spænding.

En mørk og åben scene, og et 10 mands orkester, der på behørig vis stemmer deres instrumenter, og derved forøger ”før-forestillings-atmosfæren”.

Billet købet var perfekt og udramatisk, og de u-nummererede pladser blev hurtigt fyldt op efter ”først til mølle” princippet, et godt princip.. Kl. 13.00 en velkomst og orientering om musicalen, fra scenen og ønske om en god forestillings oplevelse. Tak for den kendetegnende amatør teater gestus.

”Teaterfacetter”.  Fem enaktere.

Oplevelses-klumme.

Teaterhuset, Haderslev.  Haderslev forsøgsscene. D. 9/2 2019. kl. 15.00. ”Teaterfacetter”.  Fem enaktere. Instruktør Kristian Hald.

En publikums velkomst i det fleksible teaterrum, der ved disse forestillinger, havde publikum placeret på stole rækker gennem hele rummets gulvniveau, og med enkelte runde borde placeret på strategisk og vigtige steder, med henblik på henstilling af forskellige nydelses midler, og foran den enkle scene, kun udstyret med de ganske få men nødvendige rekvisitter,  var fulgt af fornuftige henstillinger om stop af evt. generende mobil telefon opkald, og undladelse af fotografering under forestillingen.

Og så var virr klar til at følge de enkelte en-aktere, og deres vidt forskellige problemstillinger, vel nok med den forståelige skepsis i vore forestillings evner, overfor sådant eksperimental teater.  En skepsis, som blev forandret til en udfordrende og ærlige genkendelse af vore hverdages selverkendelses problematikker i:

Det har været lidt svært for mig at skrive en oplevelses anmeldelse, idet det var en kontroversiel handling, men udfordrende og godt implementeret af hele holdet.

Hilsen, kaj.

Oplevelses-klumme.

 

Forsøgsscenen Haderslev. D. 2/11 2018. kl. 19.30, og d. 3.-4./11, 2018. kl. 15.00.  Slawomir Mrozeks ”I Rum Sø”.

 

Han er polsk dramatiker, denne Slawomir Mrozek, som blev født i 1930, og døde i 2013. Det var i 1961 han skrev aftenens Forsøgsscene forestilling ”I Rum Sø”, og hvori han lader sine kontroversielle meninger om bl.a. hans fødeland Polen, komme til udtryk, gennem begreber som magtmisbrug, manipulation, korruption, grådighed og klasseforskel, og som bevirkede at han i 1963, følte det var bedst for alle parter, at han forlod sit fødeland, hvorefter han opholdt sig mest i Frankrig. 

 

Gennem det utraditionelle person galleri, af fire skuespillere, der ikke bærer navne men betegnelserne: Den fede, Den halvfede, Den magre og Postbudet/Lakajen, oplever vi en handling, hvor intet er givet på forhånd, og alt uventet kan ske, og hvor vi tvinges til at have paraderne oppe, og selv søge størst mulig stillingtagen til, og søgen efter blot en flig af meningsfuldhed, i det psykologisk-absurte spild.