Komedie i gården

Skiftende instruktører


Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

e-mail

Samarbejdspartner

Ehlers Samlingen

Hjemmeside: https://www.historiehaderslev.dk/ehlers-2/ 
Facebook: https://www.facebook.com/Ehlerssamlingen/ 

 
Komedie i Gården er et unikt, langt og godt samarbejde mellem Haderslev bymuseum, Ehlers Samlingen og Forsøgsscenen Haderslev i over et årti, med et ønske om, at bruge de historiske smukke rammer til at opfører teater stykker.

Det er uden sidestykke et særligt samarbejde i Haderslev, som Ehlers Samling og Forsøgsscenen Haderslev er stolte af.

Ehlers Samlingen

Om Komedie i gården

Der dannes hyggelige rammer med kaffe, så der kan skabes et kreativ vakuum, hvor først en gennemlæsning danner fundament, en rød tråd, der former grundlaget for stykket, det giver frihed og muligheder for sjove og udfordrende skuespil.

I Komedie i Gården bliver der gået helt ned i detaljen og alle muligheder såsom spilforme, rettelse og tilføjelser bliver afprøvet, alle kan komme med input og forslag, så man kan få de bedste udtryk, så både publikum og skuespiller får den bedste oplevelse.

Motto: Omnia enim possibilia sunt (Alt er muligt)

Man kan ikke snakke om Komedie i Gården uden at nævne Holberg.

Holberg perioden 2010-2017: Med Bent Rasmussen ved roret, blev de første stykker sat i værk. Bent, der med sin store kendskab og flair for Holberg og med hjælp fra den gang daglige leder fra Ehlers Anne-li, skabte de to gennem mere end 7 år nogle fantastiske elskede og utrolige morsomme Holberg stykker, med store flotte kostumer og parykker, blev det et flot tilløbsstykke, som publikum tog til sig.

Komedie i Gården 2018-nu:
Ehlers Samling og Forsøgsscenen Haderslev ville forsatte det gode hjertelige samarbejde og traditioner, men ønskede mere frihed til at opsætte nye, moderne, folkelige og til tider anderledes stykker, der stadig kunne opføres og tage fordel i de smukke rammer, men som ikke nødvendigvis var Holberg.

Inden længe var Komedie i Gården skabt. Instruktør Alex Kristensen blev sat ved roret og med nye kræfter fra både Ehlers ledelse og Forsøgsscenen Haderslev, er der afprøvet forskellige koncepter hvor den nye kreative frihed med stor succes har affødt nogle skæve, sjove og til tider musikalske indfald, intet er umuligt, så længe man overholder og har stor respekt for Ehlers unikke smukke muligheder.

“Forsøgsscenen Haderslev kan med ganske få midler skabe unikke oplevelse, både til skuespiller og publikum.

Jeg bliver stadig overrasket over for dygtige folk er, gamle som nye skuespillere, når man viser dem vejen, stoler på dem og åbner op for de mange muligheder, skuespil kan give en både personligt og som samlet hold.

Er man glad for at stå på en scene, klæde sig i historiske klæder og udfolde sig kreativt, hvor det er indhold og rammerne der skaber oplevelsen, er Komedie i Gården en unik oplevelse.

Det er min og Forsøgsscenen Haderslev hensigt at bidrage til den indlevelse det kan skabe, for både skuespiller og publikum, det er vores VERSION!"